Ordens- og trivselsregler

Fra og med 01.01.2013 gjelder det nye reglementet for orden og oppførsel i Osloskolen.

I tillegg kan hver enkelt skole ha egne utfyllende regler. På Trosterud skole har vi følgende ordens- og trivselsregler:

Orden

Du skal:

• møte presis til timene
  • ha det ryddig på pulten, i hylla di og i sekken
  • sette bind på skolebøkene
  • ha med bøker og skolemateriell til timene
  • sette utesko og henge ytterklær i garderoben
  • bruke innesko når du er inne
  • spise mat inne og ikke ta med mat ut
  • kaste søppel på riktig sted
  • hjelpe til med å holde skolegården og lekeapparatene i orden
  • vise god arbeidsinnsats ta godt vare på skolen vår!

Oppførsel

Du skal:

• være hyggelig og respektere andre – både voksne og elever
  • hilse på dem du møter
  • være ute i friminuttene
  • ikke bruke stygge ord eller nedsettende språkbruk, verken på norsk eller andre språk
  • spille ball på ballbanene

Husk:

• Trosterud skole skal være mobbefri og voldsfri
  • snøballkasting er bare lov på vegger uten vinduer
  • lekeslåssing er forbudt
  • mobiltelefoner skal være avslått og ligge i sekken i skoletiden
  • paraply skal ikke brukes i skoletiden
  • kake, brus, is, godteri, tyggegummi eller snacks er bare lov på siste skoledag før jul og sommer
  • smil og si hei!

Konsekvenser ved brudd på ordensregler

• brudd på ordensreglene vil medføre anmerkning.
  • ved gjentatte brudd på reglene kontaktes foreldrene via SMS/telefonsamtaler.
  • hvis reglene fortsatt blir brutt, blir foreldrene innkalt til samtale for å drøfte ulike tiltak.
  • hvis du bruker mobiltelefon, iPod, iPad eller mp3spiller i skoletiden til noe annet enn et pedagogisk hjelpemiddel, må du levere den til læreren. Foreldrene dine blir kontaktet og du får den tilbake når skoledagen er slutt.
  • mobbing/plaging eller bruk av vold er strengt forbudt til og fra skolen og i skoletiden. Dersom dette skjer, vil kontaktlærer i samarbeid med ledelsen kontakte foreldrene dine straks.
  • ved alvorlige brudd på ordensreglene, for eksempel bruk av grov vold, kan man bli bortvist fra undervisningen for enkelttimer eller resten av dagen. Foresatte kan i tillegg bli bedt om å være med eleven i skoletiden i en periode.

Informasjon om rettigheter og plikter i grunnskolen

Utdanningsdirektoratet har utarbeidet en oversikt over regelverket i grunnskolen. Denne finner du her.